Den Gyldne Løber - designhotel og udsigtstårn

Den Gyldne Løber - designhotel og udsigtstårn Den Gyldne Løber - designhotel og udsigtstårn Den Gyldne Løber - designhotel og udsigtstårn Den Gyldne Løber - designhotel og udsigtstårn Den Gyldne Løber - designhotel og udsigtstårn

Projekt Info

Den Gyldne Løber er en hybrid der opstår i sammensmeltningen imellem et offentligt urbant udsigtstårn og eksklusivt designhotel. Gaden forbindes med bygningen, og bygningen smelter sammen med byen.

Den blanke sorte facade reflekterer omgivelserne og vil i dagtimerne nærmest forsvinde ind i sig selv, som et sort hul der trækker lyset til sig. Den Gyldne Løber står i kontrast til de spejlende overflader, som en guldåre i en mørk klippeblok. I aftentimerne skifter bygningen karakter og eksponerer det indre liv, når lyset tændes på værelserne bag glasset. Bygningens hybride funktionalitet fortolkes dermed også materielt i dualiteten mellem lys og mørke. Klimaskærmen består primært af sort glas på de lodrette flader og messingfarvede metalplader på vandrette flader. Indendørs vil vægge, gulve og inventar tage udgangspunkt i skandinaviske materialer og stemninger.

På ydersiden fungerer bygningen som en forgyldt vertikal gade hvor besøgende kan gå op mod byens tage, i et varieret forløb af trapper og udsigtsplateauer, der kulminerer ved den store tagterrasse og skybar. Fra Den Gyldne Løber kan man også få et kig ind i det store atrium med trapper og reposer der giver adgang til hotellets værelser. Man kan dog ikke se ind i selve hotelværelserne der altid er skjult over og under Den Gyldne Løber.

Indefra, i bygningens transparente kerne, bliver hotellets gæster budt på en serie af helt særlige rummelige oplevelser. Selve atriummet, der forbinder etagerne internt, er belyst i et changerende farvespektrum. Atriet er badet i daglys om dagen og funkler som kunstigt nordlys, når solen går ned. Farvetemperaturen skifter fra lys til mørk op gennem atriet og definerer farveholdning, materialevalg og lyssætning på hotelværelserne. Der tilbydes derfor vidt forskellige rumoplevelser til hotellets gæster.

I hotellets foyer og restaurant i kælderen er stemningen intim og hyggelig. Mørket opblødes langsomt i varme og glødende nuancer i hotelværelserne på de nederste etager. Længere oppe i bygningen bliver værelserne gradvist mere lyse og luftige i udtrykket for til sidst, øverst i bygningen, at blive mere intenst belyst i helt lyse overflader. Disse værelser udtrykker en enkelhed og meditativ ro.

Bygningens udformning med trappespring og skrå flader bevirker, at der helt naturligt opstår en stor variation i indretningen af de enkelte hotelværelser. Det er hensigten at forstærke variationen i planløsningerne, så alle hotelværelser opleves som unikke rum i sine farver og detaljer. De fleste værelser er relativt kompakte i størrelsen, men hvad der ikke findes af kvadratmeter vindes til gengæld i kvalitet, opfindsomme løsninger og atmosfære. Dertil kommer iscenesættelsen af den helt særlige udsigt mod byen, der opstår gennem de store glasflader, der spænder langs facaden.