Aktuelt

18. december
2017

Vognporten – et særligt ”parkeringshus” på Gamle Carlsberg

Carlsbergs fine gamle hestevogne har med Vognporten fået nyt tag over hovedet. Ole Hagen arkitekter har tegnet og opført den elegante pavillonbygning, der nænsomt indskriver sig iblandt de fredede bygninger på pladsen foran Visit Carlsberg. Et af Vognportens særlige kendetegn er de karakteristiske røde trælameller, som danner pavillonens halvåbne vægge og portåbninger. Afhængigt af vejrforholdene kan kuskene manuelt åbne eller lukke lamellerne for regn og sne, uden at afbryde luftgennemstrømningen som er vigtig for at bevare vognenes trækonstruktioner. Med plads til seks hestevogne på brostenene under bygningens ståltag, må Vognporten uden tvivl være Carlsbergsbyens mindste, men mest særlige ”parkeringhus”.

20. juni
2017

Klarlund Axel Towers

Klarlund Vesterbrogade er flyttet til Axel Towers.
Ole Hagen arkitekter har som totalrådgiver med Rådgivende Ingeniører Balslev A/S ombygget og indrettet den eksklusive ur- og smykkebutik med udgangspunkt i design konceptet fra Østergade afdeling.
Butikken er indrettet med udvalgte brands i eget design integreret i Klarlunds designunivers.
Kundeskranken med fasetslebet hvid corian i ”diamantmønster” markerer sig foran den buede udstillingsvæg beklædt med børstet egetræsfinér.
Til butikken har vi designet et stofbeklædt guldkassetteloft inspireret af etruskerforbandtet.
Over den runde udstillingsdisk i midten hænger en specialdesignet lysekrone med inspiration fra de mekaniske dele i urværket.

5. maj
2017

Indvielse af ny lagerhal for Karberghus a/s

Vi har afsluttet byggeriet af en ny lagerhal til Karberghus a/s i Vallensbæk. Afleveringsprotokollen blev i bedste ”lager-stil” underskrevet på en løftet europalle, og efterfølgende blev seancen markeret med håndtryk og fyldte champagneglas.

Ole Hagen arkitekter har som totalrådgiver ført byggeriet sikkert i mål, ved alt fra myndighedshåndtering projektering, tilsyn og byggeledelse. Bygningen er udført i tråd med de omkringliggende haller, men er naturligvis tilpasset alle de nyeste krav for lagervirksomhed. Byggeriet omfattede bl.a. en særlig teknisk bedrift, i kraft af det glittede betongulv, der er støbt som én sammenhængende 2600 m2 stor flade uden dilatationsfuger.

26. april
2017

Ny Klarlund butik i Axel Towers

Vores gode samarbejde med Klarlund ure og smykker fortsætter, og vi er ved at etablere en helt ny butik i Axel Towers i København. Vi viderefører Klarlunds nye stærke visuelle identitet, der kendes fra den nyligt ombyggede flagshipstore i Østergade. Den nye butik får således også specialfremstillet inventar, udstillingsfaciliteter og lofter, der tilpasses Axel Towers særlige arkitektur. Vi byder velkommen til det eksklusive ur- og smykkeunivers, når butikken åbner i løbet af juni 2017.

Ole Hagen arkitekter er totalrådgiver (inventar- og bygningsprojekt samt byggeledelse) med Balslev som underrådgiver. I skrivende stund er Wicotec Kirkebjerg i fuld gang med at etablere de tekniske installationer, imens bygningsarbejderne sideløbende udføres af Jakon og inventaret produceres hos Gribskov Inventarsnedkeri.

21. marts
2017

Bella Vista facaderenovering afsluttes til sommer

Facaderenoveringen af Bella Vista er i fuld gang, og er nu gået ind i sidste fase under tilsyn og byggeledelse af Ole Hagen arkitekter. Arbejdet med anden etape er ganske omfattende, med udbedringer af murværk, pudsede flader og renovering af de flotte gamle glaspartier. Genskabelsen af bygningens smukke hvide facader står allerede færdig mange steder, til glæde for både beboere og de mange forbipasserende på Bellevue. Hele projektet forventes afsluttet denne sommer 2017, og vi er glade for snart at kunne præsentere et rigtig flot resultat.

10. marts
2017

Forårstur til Klarlund Østergade (Del2)

Anden del af forårsturen var et visit til et indretningsprojekt fra Ole Hagen arkitekters egne rækker. Her fik alle muligheden for at se det eksklusive nye design for butiksmiljøet i Klarlund Østergade. Sille Øbing-Jørgensen, der har stået i spidsen for konceptet, forklarede indlevende om de mange design- og håndværksmæssige bedrifter der gør projektet så vellykket. Historien om de hvide diamantfacetterede corian-skranker, specielt CNC-fræset og derefter omhyggeligt håndpoleret på alle små flader, blev modtaget med imponerede smil af hele gruppen. Butikken er nu forankret i gedigne nordiske værdier med sandblæst eg og spinkle messingdetaljer indhyllet i lyse farvenuancer. På trods af udfordringen med at samle de mange urmærkers særegne udtryk i samme lokaler, står Klarlund samlet set med en stærk visuel identitet i mange år fremover.

Vis Projekt
10. marts
2017

Forårstur til Ragnarock Roskilde (del 1)

Traditionen tro var hele Ole Hagen arkitekter på udflugt i første halvdel af det nye år. Turens første stop var det karakteristiske Ragnarock museum for pop, rock og ungdomskultur i Roskilde. Museets arkitektur gav anledning til gode diskussioner om den gyldne bygningskrop i mødet med Musicon-grundens rå betonlandskab. De faglige betragtninger blev hurtigt afløst af entusiastiske fortællinger, anekdoter og nostalgisk gensynsglæde i den veludførte musikudstilling. Ragnarock var uden tvivl et besøg værd, og vi gik derfra med både arkitektonisk input og sjove musikalske oplevelser.

1. februar
2017

Københavns Politigård - aflevering af etape 1 og 2

Arbejdet med fagtilsyn på Købehavns Politigård, genopretning går ind i sin sidste fase med afleveringen af nyrestaurerede toiletgrupper, Parolesalen samt Politidirektørens kontor. Særligt den ombyggede vagtfunktion ved ankomsten til Politigården, hvor kunstneren Puk Lippmann har stået for fantastiske farvesætning og udsmykning har krævet stor opmærksomhed.

12. januar
2017

Besøg på tegnestuen

Vi har i tirsdags haft besøg af direktøren for Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, der på sin vej rundt til nogle af Danmarks udvalgte tegnestuer lagde vejen forbi på Kong Georgs Vej. Mødet gav bl.a. mulighed for drøftelser af eksempelsamlingen ”Arkitektur med merværdi”.

25. oktober
2016

ZOO Porten til Savannen

Gangbroen for publikum gennem savannen i Søndermarken er nu åbnet. Næsehorn og giraffer er igen lukket ud på området og kan mødes “i øjenhøjde” fra gangbroen

Vis Projekt
3. oktober
2016

Turen gik til Madrid

Onsdag aften drog vi 13 mand til Madrid.
Torsdag gik nordpå med den “Blå Metro linje”, fredag på gåben “Madrid Classic”, lørdag på cykel sydpå langs floden og søndag “det vi ikke nåede” inden hjemrejsen.
Madrid har meget at byde på arkitektonisk, kulturelt og socialt

1. oktober
2016

Danske Bank - Holmens Kanal 4

Tagrenovering af 1000 m2 kobbertag med 23 kviste er nu færdig.
Tegnestuen har forestået projektering, udbud, delt byggeledelse, miljø- og sikkerhed samt fagtilsyn (fagentrepriser)
I forbindelse med tagrenoveringen er udført et stort miljøsaneringsarbejde omkring de tekniske installationer (ventilation, VVS og EL)

28. juli
2016

status på "porten til Savannen"

Arbejdet med det nye Savanneanlæg skrider planmæssigt frem.
Udsigtsplatformen og formidlingshuset mellem næsehorn- og girafanlægget er nu delvist åbnet for publikum, mens der stadig er stor aktivitet på Savannen i det store arbejde med færdiggørelsen af landskabet på Savannen.

22. juni
2016

Kollegie- og studieboliger Flintholm 2

Lokalplanen for kollegiebyggeriet Flintholm 2 er godkendt.

I projektet er der lagt stor vægt på at sikre en ny bebyggelse med varme, imødekommende og levende facader i høj arkitektonisk kvalitet.

Der planlægges indrettet 64 stk. 1-værelses og 28 2-værelses kollegie/studieboliger med eget køkken, toilet og bad. Der etableres et fællesrum på taget med udgang til fælles tagterrasse samt et dobbelthøjt fællesrum i stuen

Opholdsarealer består af et gårdrum, grønne taghaver og -terrasser, altaner og et grønt gårdareal.

Vi påbegynder projektering august 2016

4. december
2015

Arkitektforeningen flytter til Aabenrå i det indre København

Istandsættelsen af det gamle musikhistoriske museum til Arkitektforeningen kommende lejemål er afsluttet.

Den fredede ejendom ejes af ejendomsselskabet Karberghus A/S.

Arkitektforeningen er flyttet ind primo december 2015

Fakta: Fransk Reformert Præstegård er tegnet af arkitekt Philip de Lange (1704-1766) og opført i 1730-32

w